Vrijwilligers helpen bij onderhoud in het Heerenschoolbos. Op drie zaterdagochtenden stonden ze paraat, deze maand. In overleg met de medewerkers van Marente hadden we van tevoren een beeld gekregen, met welke werkzaamheden de vrijwilligers behulpzaam kunnen zijn. De keuze viel op de composthoop in het Spyker, het gedeelte dichtbij de woonboten.
Met de medewerkers van Driebergen Accountants hebben we een begin gemaakt. Zij steken onder de vlag van DA-Doet op sociaal-maatschappelijk gebied de helpende hand toe. Zo hebben ze al op veel plaatsen in onze gemeente iets betekend voor de samenleving. In het Heerenschoolbos schepten en kruiden ze dat het een lieve lust was. Tientallen kruiwagens vol met grond werden op de wat dieper gelegen stukken uitgestrooid.
Een week later stond er een nieuwe ploeg vrijwilligers klaar. Deze groep was samengesteld uit Vrienden van het Rijn Park, die het leuk vinden om af en toe eens een poosje tuinwerk te doen in het bos. Dat is een prettige manier om in beweging te zijn. De natuurlijke omgeving van een bos is immers heel wat anders dan je eigen tuin – als je die al hebt. En je ontmoet er mensen met hetzelfde enthousiasme voor de Rijn Park missie.
Op de derde zaterdag weer een andere samenstelling van de “werk”-groep. Steeds weer onder de bezielende leiding van de leden van onze natuurwerkgroep. We zijn bezig geweest met de composthoop, we hebben takken gevlochten in de takkenril tegen het hek, Hedera losgeknipt die tegen de stam van bomen groeit en – op z’n tijd – genoten van een lekker bekertje koffie van De Roskam. De composthoop zie je bijna niet meer, behalve dan het gedeelte dat nodig is voor gebruik in de binnentuin van De Wilbert.
Als je wilt zien wat er gedaan is, kijk dan eens in de hoek direct naast het parkeerterrein aan de Tolhuisstraat. Dan zie je meteen dat we nog veel meer zouden kunnen doen. Heb je er zin in? Meld je even via een berichtje onder ‘contact’ en we zetten je op de lijst. Dan krijg je t.z.t. vanzelf een uitnodiging en dan beslis je daarna of je ook mee kunt doen op de dag waarop we weer nieuwe activiteiten plannen.