Het Heerenschoolbos staat bol van de verhalen. Het is een plek met een rijke historie. De sporen hiervan zijn deels nog goed te zien. Met enkele duurzame informatieborden, die we in samenwerking met Stichting Marente – eigenaar – verspreid over het park willen plaatsen, willen we over de geschiedenis vertellen en over de natuurwaarde van dit park. De info-borden worden voorzien van QR-codes waarmee bezoekers naar de betreffende pagina’s op www.RijnParkKatwijk.nl worden geleid.

Met de bijdrage van Rabo Clubsupport zijn we al een stuk op weg om dit plan betaalbaar te maken. Leden van de Rabobank konden hun stem uitbrengen. Half november is de uitslag bekend gemaakt. Onze Stichting Vrienden van het Rijn Park ontving € 881 voor dit project. Heel veel dank voor de Rabobank én voor alle leden die op ons gestemd hebben.

Via de COOP statiegeldactie zal in het tweede kwartaal mogelijk een extra financiële bijdrage komen voor dit project. Klanten van de COOP aan de Rijnstraat kunnen op een eenvoudige manier het statiegeld van ingeleverde flessen en kratten doneren aan het goede doel. In het tweede kwartaal van 2021 is dit project het goede doel.