De Vrienden van het Rijn Park willen de wandelaars in het Heerenschoolbos wat extra’s meegeven. Ruim 300 jaar geschiedenis in deze voormalige ‘Hof van Katwijk’ is het waard om verteld te worden. Zes informatieborden worden ontworpen, zodat de bezoekers, inclusief de cliënten van De Wilbert en hun begeleiders, daar even bij stil kunnen staan. De Meerburgprijs van € 1.500, die de Vrienden deze week in ontvangst mochten nemen, maakt dit project nu mogelijk.

Met bijdragen van Rabo Clubsupport en de COOP Statiegeld actie is mede dankzij de inzet van vele sympathisanten, al een aardige spaarpot opgebouwd. Vorig jaar is daar door Rotary-Club Katwijk-Noordwijk nog een prachtig bedrag van € 500 aan toegevoegd. Dat geld was opgehaald in de Rotary-stand tijdens de Katwijk Binse feestweek. Met de bijdrage uit het Herinneringsfonds D.F.E. Meerburg is de begroting sluitend. Dat maakt de weg vrij om met de productie van de borden te beginnen.

Er is al een prototype gemaakt, dat binnenkort met Marente (de eigenaar van het Heerenschoolbos) nader zal worden besproken. De borden zullen bestaan uit een groen stalen frame en een informatiepaneel, dat hierin bevestigd wordt. Het frame is een lessenaarmodel en het wordt speciaal voor dit project gemaakt door Grimbergen – De Heul. De Vrienden zijn er bijzonder trots op dat dit Katwijkse bedrijf zich op deze manier inzet in het algemeen belang. De informatiepanelen zullen voorzien zijn van een speciale coating. Het geheel wordt voorbereid door de Cultuur-Historische commissie van de Stichting Vrienden van het Rijn Park.

Het project Informatieborden is onderdeel van de samenwerking van de Vrienden van het Rijn Park met Marente, om het Heerenschoolbos te verfraaien. Andere projecten in deze samenwerking zijn de maandelijkse tuinwerkochtenden met vrijwilligers (iedere eerste zaterdag van de maand) en de restauratie van waardevolle beelden in het Heerenschoolbos. Voor wandelaars is dit prachtige historische park toegankelijk via de ingang aan de Overrijn (tegenover de Turfmarktbrug) of via de ingang aan de Tolhuisstraat in Katwijk aan den Rijn.