Rijn Park Katwijk deelnemer Rabo Clubsupport (aug 2022)
Onze activiteiten kunnen ook dit jaar weer financiële ondersteuning verwachten van Rabo Clubsupport. Vanaf 5 september kunnen de leden van Rabobank Leiden Katwijk drie stemmen uitbrengen. Wij gaan campagne voeren om heel veel mensen te laten stemmen op Rijn Park Katwijk. Hoe meer stemmen, des te meer geld we krijgen.
Waarom stemmen op Rijn Park Katwijk

Een natuurpark op de Kwakelwei, dat samen met het Heerenschoolbos een groene trekpleister is midden in onze gemeente. Dat is het doel van de vele vrijwilligers, die samen de Stichting Vrienden van het Rijn Park vormen. Toenemende verstedelijking maakt deze groene oase onmisbaar als plek voor inwoners om naartoe te wandelen of te fietsen en te genieten van de natuur. We kunnen dit gebied nu nog behouden als onderdeel van onze groene hoofdstructuur. Houdt het groen en onbebouwd!

Waar besteden we het geld aan

Bezoekers van het Heerenschoolbos leren via meerdere borden iets over de rijke geschiedenis van deze plek en over de bijzondere biodiversiteit. Het Hof van Katwijk, het Katwijks Gymnasium, Rhenus Pater, de Franciscaner begraafplaats, het Spiker en Huys ’t Sant, er is hier in de loop van eeuwen heel veel gebeurd. Zoek en herken de 25 verschillende boomsoorten, de vele broedvogels en insecten die hier hun habitat vinden. Er valt van alles te beleven in dit park dat uniek is voor onze gemeente.